Ако не сте сигурни во разликата помеѓу фјучерсите за маргина на Binance

 

바이낸스 마진 선물 차이

 

Во општество каде што многу работи се прават преку Интернет,

Промените во нашиот секојдневен живот се случуваат брзо и ние

Feelе ги почувствувате промените во секојдневниот живот.

</s></s>

Во минатото, всушност, секој имаше ваков паметен телефон.

Никогаш не мислев дека ќе го користам

Сега, скоро никој не го користи.

</s></s>

Светот се менува толку брзо и с everything е онлајн

Стана можно.

</s></s>

Во меѓувреме, виртуелната валута се појави и за неколку години

Има постигнато навистина голем раст и големината на пазарот е всушност

Беше огромно.

</s></s>

Толку многу компании скокаат на овој пазар на монети и започнуваат

Така, ќе има повеќе промени во иднина.

Јас предвидувам.

</s></s>

Во исто време, започнав со интерес за делот на инвестицијата.

Има многу луѓе кои го прават тоа.

Како да инвестирате во Binance Margin Futures China денес

Накратко би сакал да зборувам за тоа дали е добро или не.

</s></s>

Всушност, тргувањето со маржа и тргувањето со фјучерси се многу слични.

Како и да е, разликата јасно постои.

 

Бинанс

Маргина тргување Фјучерси за тргување

Трговската маржа и тргувањето со фјучерси не се достапни на домашните берзи.

За да ја користите оваа трговија со маржа и фјучерси, треба да користите размена во странство.

</s></s>

Повеќето користат размена на Binance или Bybit со висок обем на тргување.

Исто така, објавив за разликите помеѓу двете.

Би било добро да пребарувате и да изберете размена.

Маргина Фјучерси Разлики

1: табела

 

Бинанс маргина користи табели за размена на места.

За фјучерси, кликнете на Деривати погоре.

Постојат одделни табели за фјучерси за криптовалути и фјучерси на базирани USDT.

</s></s>

пред почетокот на тргувањето

Исто така, треба да започнете со знаење за разликата помеѓу инверзно тргување со USDT и тргување со фјучерси.

</s></s>

Исто така, инверзно вечно тргување е тргување со монети, па дури и кога не се тргува

Ако цената на биткоинот падне, средството може да се намали.

</s></s>

Меѓутоа, бидејќи вечната трансакција USDT се изведува со USDT, стабилна монета која има иста вредност како доларот во 1: 1.

Ако не тргувате, не губите пари.

</s></s>

маргина тргување

Кратка (кратка продажба) не е дозволена!

 

Исто така, во случај на маржа, кратка (кратка продажба) не е можна.

Може да тргувате само со долги (кратки) позиции.

</s></s>

Поради оваа причина, можна е и кратка продажба и кратко купување.

Повеќето од нив користат тргување со фјучерси.

</s></s>

</s></s>

Маргина Фјучерси Разлики

2: Множител на потпора

 

Најголемата разлика помеѓу тргувањето со Binance Futures и тргувањето со маржа е

Максималниот множител за максимално поставено потпора.

</s></s>

Трговијата со маргина е ограничена на 10 пати карантин и 3 пати кросовер.

</s></s>

Сепак, тргувањето со фјучерси е до 125 пати повеќе од она на Биткоин,

Повеќето алткоини можат да достигнат до 50 пати.

</s></s>

Маргина Фјучерси Разлики

3: интерес

 

Трговијата со фјучерси ги користи средствата на корисникот за тргување, но

Во случај на маржа, позајмување семе

Може да заземете долга позиција со потпора од кој било множител што сакате.

Треба да платите камата.

</s></s>

Каматната стапка варира во зависност од видот на криптовалутата.

Каматната стапка не е евтина во споредба со годишната каматна стапка.

Тие не користат трговија со маргина, туку најчесто тргување со фјучерси.

</s></s>

Не ги добив овие информации точно за прв пат.

Ако инвестирате, може да ги изгубите вашите средства.

Ризикот е висок бидејќи има многу варијабли.

</s></s>

Откако целосно ќе се навикнете, зголемете го обемот на тргување с and повеќе

Добро е да се добијат добри резултати.

</s></s>

Binance со кликнување на сликата Прозорец за регистрација на попуст за надоместок Оди до .

</s></s>

Всушност, перцепцијата за она во што инвестираме се промени.

Не помина толку долго.

</s></s>

Во минатото, се зборуваше дека ако направите акции или нешто, ќе бидете уништени.

Многу зборувавте, но сега воопшто не зборувате.

Потоа, започнување и проучување на Биткоин

Има доста.

</s></s>

Не можам повеќе да ја запрам оваа атмосфера

Јас зборувам.

</s></s>

Меѓутоа, ако започнете слепо без соодветна подготовка,

Се разбира, тешко е да се добијат добри резултати.

</s></s>

Бинанс маргина Фјучерси Разлика како

Ако сте запознаени со основите, можете да започнете

Тоа ќе ви помогне при инвестирањето.

%d bloggers like this: