Бела книга на Биткоин

비코.png

바이낸스 가입

https://bitcoinxxo.com/blog/2021/04/18/%eb%b0%94%ec%9d%b4%eb%82%b8%ec%8a%a4-%ec%b5%9c%eb%8c%80-45-%ec%b6%94%ec%b2%9c%ec%9d%b8-%ed%98%9c%ed%83%9d/

Бела книга: Напис за технологијата и идните надежи на развивачите при издавање криптовалута

Биткоин (БТК)

Издадена од

Биткоинот е првата криптовалута развиена од Сатоши Накамото.Максималното издадено количество е фиксирано на 21 милиони.

функции и карактеристики

1. Постоечка валута и долар Можно е брзо и безбедно тргување преку индивидуални трансакции (p2p) без интервенција од владата, централната банка или финансиската институција, а циркулацијата е ограничена како златото. (Вкупен број на издавања: 21 милион)

2. Трансакциите со биткоин обезбедуваат највисоко ниво на безбедност. Нема незаконска активност, имитирање или дуплирање.

.3. Трансферите на Биткоин може да се завршат насекаде во светот за 10 минути. Нема прекин во трансферот и надоместокот е значително помал во споредба со банките.

4. Со Bitcoin, можете да платите без да го откриете вашиот идентитет.

5. Bitcoin има функција со повеќе потписи, што може да запре трансакција без доволна согласност од другите членови.

6. Транспарентност на средствата. Со Биткоин, членовите на компанијата можат прецизно и транспарентно да ги прегледуваат билансите на сметките и трансакциите.

 


Препорачајте дополнителни објави

До 20% попуст на препораките за Binance

%d bloggers like this: