Како да се регистрирате на Binance

Придружи се на Бинанс

Постојат многу причини да научите како да се регистрирате за Binance. Како најдобра размена во светот, поддржува разни видови криптовалути и разни методи на тргување, така што имате широк спектар на избори и широк спектар на методи за заштита.

Предности на регистрација за Binance

  • Стотици различни монети со кои не може да се тргува во Кореја можат да се тргуваат
  • Поддржува тргување со фјучерси, заштита од опаѓање
  • Поддржано е тргување со маргина, можно е тргување со големо зголемување, па можно е големо враќање
  • Големиот обем на тргување може да свари висок обем на тргување.
  • Способен да генерира приход од камата како производ (депозит)
  • Стабилен систем – нема заостанување. Не застанувајте – Домашните размени експлодираат секој ден …
  • Ниски такси – Ниски такси во споредба со домашните размени
  • Различни попусти за надоместоци обезбедени кога поседувате ваша сопствена BNB (Binance Coin)
  • Можна арбитражна трансакција – Можна е арбитражна трансакција со употреба на премија во Кореја

Може да се регистрирате за Binance користејќи ја вашата е-пошта и број на мобилен телефон.

Може да се пријавите во претпочитаната форма. Секоја личност веројатно има свој префериран метод.

Откако ќе ја внесете вашата е-пошта и лозинка, кликнете на „Креирај сметка“.

바이낸스 가입

Придружи се на Бинанс

 

Ако ја следите врската погоре, ќе се појави екранот за регистрација.

Можете да изберете помеѓу пријавување преку е-пошта или по телефон.

 

 

Бидејќи повеќето луѓе претпочитаат да се пријавуваат на е-пошта, накратко ќе објаснам регистрација на мобилен телефон.

Ако изберете Мобилен на врвот и ги внесете потребните информации, кодот за потврда ќе ви биде испратен до бројот на вашиот мобилен телефон.

И изберете Кореја 82 за кодот на земјата и внесете 10XXXXXXXX за бројот на мобилниот телефон, изоставувајќи ја водечката 0.

 

Лозинката мора да биде комбинација од најмалку 8 карактери, најмалку 1 голема англиска буква и најмалку 1 мала буква.

За да добиете попуст за надоместок за Binance, мора да го внесете кодот за попуст на надоместокот во полето ID за упатување. Ако ја следите врската, таа автоматски ќе се внесе.

20% попуст на провизиите за трансакции може да се примени без ограничување на времето.

 

Потоа, отсега натаму, ќе објаснам детално како да се регистрирате користејќи е-пошта.

 

 

Изберете ја вашата адреса за е-пошта во горниот лев агол, внесете ја вашата адреса за е-пошта, лозинка и код за попуст на надоместокот и кликнете Креирај сметка.

Во тоа време, лозинката бара најмалку 8 знаци, најмалку 1 голема англиска буква и најмалку 1 мала буква.

И треба да внесете код за попуст за да добиете попуст од 10% на провизии за трансакција. Ако ја следите врската, таа ќе се внесе автоматски, затоа не треба да ја внесувате одделно.

попуст код е J24I6ZG2 е

Кликнете на „Креирај сметка“ на дното за да се прикаже сложувалката.

 

 

автентикација за безбедност

Треба да направите загатка за да направите безбедна автентикација за да спречите автоматско или несакано пријавување.

 

Верификација на сметка

 

Внесете го 6-цифрениот код за верификација испратен до вас по е-пошта. Кодот важи 30 минути.

 

 

 

Внесете го 6-цифрениот код за потврда испратен до вас по е-пошта на екранот за потврда на сметката за да ја завршите регистрацијата.

 

Откако ќе го внесете кодот за потврда, екранот за честитки за најавување се појавува автоматски. Кликнете на „Оди на контролната табла“ во горниот десен агол.

Ако влеговте на погрешно место, можете да се префрлите на контролната табла со лебдење на глувчето над иконата за лице во горниот десен агол.

 

Ако влезете по грешка, ќе се појави лента за банер кога ќе го поставите глувчето над иконата за лицето горе десно. Можете да отидете на контролната табла со кликнување на вашата e-mail адреса.

Кога одите на контролната табла, се појавува следниот екран.

 

Автентикација на 2FA. Тоа е од суштинско значење затоа што можете да подигнете пари само откако ќе завршите една од двете автентикации: автентикација на мобилен телефон и автентикација на Google OTP. И двете можете да ги направите.

 

 

Ако прво изберете Телефонска потврда, ќе се појави горниот екран. Ако кликнете на кодот на земјата и паднете, можете да изберете Јужна Кореја. Државниот код за Кореја е 82.

За бројот на мобилниот телефон, изоставете го водечкиот 0 и внесете 10 цифри. Ако кликнете на Испрати код на следниот код за потврда на смс, кодот за верификација ќе ви биде испратен на вашиот телефон. Внесете го.

Ако кликнете на Испрати код во кодот за потврда на е-пошта, кодот за потврда ќе ви биде испратен на вашата е-пошта. Внесете ги и кодот за потврда на смс и кодот за верификација по е-пошта и притиснете „Испрати“ за да ја завршите верификацијата на 2FA и конечно може да се повлечете.

Ако сте направиле телефонска верификација, не треба да правите верификација на Google. Меѓутоа, ако сакате да го користите Google Authenticator, изберете автентикација на Google за да продолжите. Може да го проверите телефонот и Google Authenticator или да проверите само еден.

Google Authenticator може да се преземе од Apple App Store или Google Play и да се инсталира на вашиот телефон или таблет. Само побарајте Google Authenticator во App Store.

Откако ќе го инсталирате Google Authenticator на вашиот телефон или таблет, допрете Следно и продолжете со чекор 2.

 

Одете на Google Authenticator инсталиран на вашиот паметен телефон и кликнете на + во долниот десен агол за да отворите скенирање за QR Кога ја скенирате ознаката QR со вашиот телефон, Binance Exchange автоматски се регистрира во OTP.

6-цифрениот број ќе се користи како безбедносен број за проверка за најавување и повлекување размена во иднина. По регистрацијата, кликнете Следно во чекор 2.

 

Чекор 3 е многу важен. Се препорачува некаде да го снимите и зачувате резервниот клуч. Губењето на тој резервен клуч е заморно.

Ако вашиот телефон е расипан или го изгубите телефонот, можете да го вратите Google Authenticator со резервен клуч. Ако го изгубите или не го знаете резервниот клуч, тоа е многу досадно затоа што може да се ресетира со минување низ процесот на верификација на идентитетот на Binance Exchange.

Во последниот 4 чекор, притиснете Испрати код, внесете го кодот за потврда испратен до вас по е-пошта и внесете го 6-цифрениот код за верификација на Google Authenticator и доставете го, и готово.

 

Метод за верификација на идентитетот на Binance, Зголемете го ограничувањето за повлекување

Откако ќе се регистрирате, сега сте подготвени за трговија, но има ограничување за повлекување. Може да повлечете до 2 БТК дневно и 2 Bitcoins дневно. По денешни цени, тоа е веројатно околу 500 000 американски долари.

 

За други монети како што се Ethereum и Ripple, дневниот лимит за повлекување е поставен по цена од 2 биткоини.

Потоа, ако сакате да го зголемите лимитот за повлекување, треба да го потврдите вашиот идентитет, односно KYC. Ако го потврдите вашиот идентитет, дневниот лимит за повлекување ќе се зголеми на 100 БТК. Тоа би било околу 25 милијарди корејски вони. Обичните мравки се прелеваат.

Ако не треба да повлекувате повеќе од 2 бита дневно, не треба да го потврдувате вашиот идентитет. 50 000 освоени дневно не е мала сума. Да разгледаме подетално како да го потврдиме Binance KYC.

 

На екранот за размена, кликнете Поставки на левиот банер и внесете ги основните информации подолу. Одете во Основни информации и кликнете на копчето за автентикација лево од личните информации за да ги внесете.

Ако ја изберете Кореја како земја и кликнете на Start, се појавува екранот за потврда на идентитетот. Внесете го вашето англиско име и англиската адреса на екранот за проверка.

Можете да го изоставите средното име од името и да ги внесете само името и презимето. Мора да го поставите датумот на раѓање и да ја внесете следната англиска адреса. Незгодно е.

Англиската адреса се претвора во англиска адреса со употреба на конверторот на англиска адреса на Naver. Ако внесете конвертер на англиска адреса на Naver, тој ќе се појави. Откако ќе ги внесете сите информации и ќе ги доставите, се појавува екранот за потврда на лична карта.

Во напредната автентикација, можете да изберете од пасош, возачка дозвола или лична карта (картичка за регистрација на жител). Изберете го оној што одговара на вашата погодност и кликнете на Продолжи.

За возачки дозволи и лични карти, и предниот и задниот дел мора да бидат фотографирани и подигнати. Мора да излезете јасно за да не бидете погодени. За пасоши, мора да направите слика на екранот на вашиот профил и да го поставите.

Кликнете Продолжи за да продолжите со проверка на вашата фотографија.

Следниот чекор е да поставите свое селфи. Може да биде и проект за слика. Ве молиме, не носете капа или очила, поставете јасна слика за себе на силно светло и притиснете Продолжи.

Сега, лицето на вашата лична карта или пасош мора да се провери дали лицето на селфито или фотографијата со лична карта што ја објавивте се совпаѓа. Ако кликнете на Start Certification, испитот продолжува и резултатот од испитот се известува по е-пошта.

Проверка на употребата на мобилниот телефон и QR-кодот подолу може да се користат при регистрација преку мобилната апликација.

Сите процеси на сертификација мора да бидат завршени во рок од 15 минути, и ако надмине 15 минути, мора да започнете одново.

Една сметка може да се потврди 10 пати на ден. Ако не успеете повеќе од 10 пати, можете да направите повторна проверка по 24 часа.

Во следниот дел, детално ќе објасниме како да се регистрирате користејќи ја мобилната апликација Binance. Оние кои немаат пристап до компјутер, можат да се пријават со паметен телефон.

 

%d bloggers like this: