Разлика помеѓу Binance BUSD и USDT

Разлика во Binance BUSD USDT

Binance BUSD

USDT разлика

Добро утро.
Сега, многу луѓе купуваат монети и купуваат акции.
Лесно е да се види што правиш.

Многу луѓе инвестираат
И покрај помалите бариери за влез
Има многу работи што треба да ги знаете пред да инвестирате.

Сепак, оваа информација е непозната и
Бидејќи често е невозможно да се добие
Има многу случаи што не ги знаете.

Така, овој пат за разликата помеѓу binance busd usdt
Дозволете ми да ви кажам едноставна приказна
Разговарајте за идната насока
Youе ви дадам време да го испробате.

BUSD USDT разлика

스테이블 코인

 

Binance usdt разликата лежи токму во издавачот.
Дали навистина треба да ги знам деталите до овој момент? Сакам и јас
Прво на сите, пред да знаете за ова, за стабилните монети
Изгледа треба да дознаам.

И BUSD и USDT се стабилни монети.
на виртуелни крипто -валути како што се Bitcoin, Ethereum, итн.
Проблемот како функција на парите е и промената на вредноста.
Не е за инвестициска цел заради високата нестабилност,
Со цел да го соберам повратот на мојата инвестиција
Тоа е малку несоодветно.

Има некои кои можат да имаат корист од оваа висока нестабилност, но
Наместо долгорочна инвестиција поради недостаток на стабилност
Се чувствува повеќе како краткорочна инвестиција.
Алтернативи за решавање на ваквите прашања се
стабилна монета е

 

스테이블 코인

цел

 

Стабилокот е криптовалута поврзана со вредноста на валутата фиат.

Претставникот stablecoin, USDT (Tether), е
1 USDT = 1 USD (долар) вредност донесе
Помислете на тоа како еквивалентно на долар.

Бидејќи размените не се банки,
Бидејќи е доста оптоварувачки да се ракува со фиат валута
Создадовме крипто валута USDT која гарантира вредност од американски долари американски долари.

Кога беше создаден USDT, размената на криптовалути не се занимаваше директно со фиат валута.
Бидејќи не е оптоварувачки и има вредност еквивалентна на американски долари (долар)
Корисниците исто така можат да го користат со доверба.

Ако мислите дека биткоинот ќе падне, продадете го вашиот биткоин,
Држењето USDT ги чува вашите средства безбедни.
Stablecoin е подвижен имот во блокчејн мрежа.
Вредностите станаа непроменливи.

Во споредба со постојната криптовалута, функцијата за намалување на валутата е поизразена.
Затоа, наместо Bitcoin и Ethereum, кои се многу испарливи,
Stablecoins се користат со цел да се соберат враќање на инвестициите.

 

스테이블 코인

Разликата на издавачот

USDT: Стабилок издаден од Tether, подружница на Хонгконгската размена на Bitfinex.
БУСД: Стабилоин издаден од размена на криптовалути Бинанс.
HUSD: Stablecoin издаден од размена на крипто -валути Huobi

 

Постојат многу други стабилни монети.
Најактивниот од стабилните монети е USDT Tether.

Има најголема пазарна капа и се користи од најголемиот број размени.
Исто така, се менувам во USDT кога не тргувам.
Меѓутоа, Tether не прави правилно обезбедување на вистинскиот американски долари (долар).
Постојано се креваа сомневања, а имаше и случаи на хакерство.

Оттогаш, Тетер работи на елиминирање на факторот на анксиозност.
Тие ветија дека редовно и транспарентно ќе го откријат својот финансиски статус.
Останува да видиме дали ова навистина ќе успее.

BUSD, кој е поврзан со доларот на Binance, исто така е
Тренд е да се зголеми влијанието на стабилните монети.
Тоа е затоа што обемот на тргување на Binance Exchange е речиси неспоредлив.

 


Кликнете на фотографијата Binance Lifetime 20% попуст за надоместок за регистрација на прозорец оди до

 

Во што да инвестирате и изберете
Мора да учите затоа што треба да направите свој избор.
Има толку многу работи што треба да ги барате и да ги сфатите сами.

Но, за разликата помеѓу binance busd и usdt
За оние од вас кои не знаат и сеуште се чувствуваат тешко
Добијте стручни совети или дознајте повеќе за монетите
Студирање и инвестирање
Тоа ќе ви помогне да ја направите вашата инвестиција успешна.

Со цел да се постигнат добри резултати, пазарот на Биткоин
Добро анализирајте ја ситуацијата и проверете во реално време
Мора да направите избор.

И ако имате добра стратегија
Getе добиете добри резултати.

%d bloggers like this: