Совети за тргување со Future Futures

Совети за тргување со Future Futures

Во првиот месец од успешното лансирање на Binance Futures, имаме повеќе од 5x.

Binance лансираше сопствена моќ што им овозможува на корисниците да го изберат својот склопот на моќ кога тргуваат.

Корисниците можат да ја зголемат својата употреба до 125x во ова ажурирање!

Во текот на изминатиот месец, Binance Futures им обезбеди на корисниците 20x моќ.

Неодамнешното ажурирање ви овозможува да поставите моќност до 1x или до 125x, во зависност од количината на USDT со која сакате да тргувате, соодветната маргина и ниво ќе се разликуваат.

Со оваа нова опција, нема подобро време да се придружите на Binance Futures во моментов!

Создадете сметка за Binance сега и добијте попуст за доживотно 20% на такси!

https://accounts.binance.com/en/register?ref=XPC9ZLH6

^^^^^^^^^^^^^^ سطح

Упатување за Binance, 20% попуст на кодот

Еве 5 работи што треба да ги знаете за новата голема надградба на Binance Futures.

1. Зголемете ја вашата трговска позиција користејќи моќност од 125x.

Една од главните предности на тргувањето со Binance Futures е тоа што е многу ефикасна за капитал. На самото место на пазарот, треба да држите илјадници USDT за да тргувате со 1BTC, но со Binance Futures, можете да се отворите за мал надомест. И колку е поголема моќта, толку помалку пари можете да потрошите на тоа место.

Да речеме дека сегашната цена на Биткоин е 10 000 УСД (леснотија на пресметка / подготвеност да постои). Имате 100 USDT, што само може да купи само 0,01 БТК. Меѓутоа, ако префрлите 100 USDT на Binance Future, можете да тргувате со моќност до 125x и отворено купување / долга или продажба / кратка позиција до 1,25 BTC.

На овој начин, можете да добиете поголема добивка од позицијата 1,25 БТК отколку ако сте купиле само 0,01 БТК додека користите мала количина криптовалута за отворената позиција.

2. Значи 125x може да биде подобро од 20x.

Да речеме дека држевте 100 USDT минатата недела кога износот беше 20x наместо оваа недела. (1 БТК сè уште беше 10 000 УСД) Најголемото место што би можеле да го отворите во ова сценарио би било 0,2 БТК.

Да речеме дека заземавте позиција за купување / долгорочно во двете сценарија. За помалку од еден час, БТК се зголеми од 10 000 УСД на 11 000 УСД. Во сценарио од 20x, вашата долга позиција 0,2 БТК ќе доведе до пораст од 200 USDT (Binance Futures е многу понизок од неговите конкуренти). Сепак, заземање позиција од 1,25 БТК во 125х потценето сценарио ќе ја зголеми вашата добивка на 1,250 USDT.

3. indубезен потсетник: Бидете внимателни кога тргувате со моќ.

Запомнете: Високите награди доаѓаат со високи ризици.

Цената на Биткоин може да флуктуира брзо, што го прави многу нестабилно средство. Исто како што моќта може да ги множи профитите, кога корисникот ќе отвори позиција за купување / долга позиција,

или кога ќе отворите продажба / кратка позиција,

И, исто така, може да додаде ризик и потенцијални загуби кога пазарот ќе се искачи.

За колку ризици зборуваш?

Beе има одредена цена во која вашата позиција ќе биде ликвидирана и ќе ги изгубите парите вложени на таа позиција.

Поголема моќност ги прави отворените позиции помалку интензивни на капиталот.

На пример, 10 000 USDT позиција бара само почетна маргина од 80 USDT.

Сепак, ниската почетна маргина може да биде меч со две острици бидејќи нестабилноста на цените може далеку да ги надмине депозитите на маргините.

Како такви, трговците мора да одржуваат доволна рамнотежа во паричникот за да избегнат ликвидација.

4. Без оглед на претпочитањето на вашата моќ, Binance Futures е поддржан од вас.

Со оглед на ризиците вклучени во тргувањето со фјучерси, најголем приоритет на Binance Futures е да ги заштити корисниците и да ги ублажи потенцијалните загуби.

Binance Futures нуди налози за задржување, ограничување на налози за профит и други опции пред да се постигне ликвидација, дури и кога не внимавате на пазарот.

Binance Futures има за цел да донесе одржливо тргување со фјучерси засновано на криптовалути во индустријата, давајќи им на корисниците мир во умот, дури и кога преземаат потенцијално високи ризици.

Тргувањето засновано на Binance Futures е управувано од софистициран модел на ризик и ликвидација кој им овозможува на корисниците брзи резултати, што вклучува многу безбедносни карактеристики што овозможуваат максимална заштита за вас.

5. Обезбедете прилагодено користење без застој.

Имплементацијата на сопствената моќ се обезбедува со нула влијание на времето на застој на пазарот, што е голема пресвртница за тимот на Бинанс.

Ние би сакале да обезбедиме надградби и подобрувања на нашата идна платформа за тргување без да ги нарушуваме нашите трговски операции.

И, со сите надградби што ги спроведовме во текот на изминатиот месец, ќе биде забавно да се види што ќе се случи бидејќи платформата продолжува да зема интензитет.

Започнете со трговија на Binance Futures денес!

Предупредување за ризик: Купување, продажба, држење или учество во тргување со фјучерси со криптовалути е активност со висок ризик на пазарот.

 


Препорачајте дополнителни објави

До 20% попуст на препораките за Binance

Leave a Reply

%d bloggers like this: