Тесла е првата берза што излезе во јавноста на берзанскиот токен

Тесла е првата берза што излезе во јавноста на берзанскиот токен

테슬라 로고 이미지

Бинанс ќе воведе тргување со берзански знаци, објавија странските медиуми на 12-то по локално време.

Објавено е дека првиот залиха на берзанските актери на Binance ќе биде производителот на електрични возила Tesla.

Секој новоиздаден токен претставува акции и може да се подмири со биткоинот Бинанс, Бинанс УСД (BUSD).

Бинанс рече дека новата опција за инвестиции, Equity Tokens, ќе им овозможи на инвеститорите да учествуваат на поголемите финансиски пазари, истовремено намалувајќи ги нивните трансакциски трошоци.

 

테슬라 자동차 이미지

 

Капиталните белези не се акции, но им даваат на инвеститорите право да инвестираат во активата на одредена компанија, исто како и инвестициите во акции. Сепак, за разлика од традиционалните акции, берзанските белези на Binance се делат, така што можете да инвестирате во колку специфични акции сакате.

едноставно кажано За разлика од акциите со кои се тргува со одредена сума по акција, можно е да се купат и продаваат на рати како виртуелни средства. На овој начин, скапите акции може да се купат ефтино, без посебен поделба на акциите. Дури и луѓето со мал капитал можат да ги поделат акциите на скапи компании и да купат акции на Тесла во вредност од 1.000 вони.

Со оваа вест, цената на сопствениот знак на Бинанс, Binance Coin (BNB), вртоглаво расте.


Препорачајте дополнителни објави

바이낸스 45% 할인 회원가입 타이포그래피 이미지

До 20% попуст на препораките за Binance

Leave a Reply

%d bloggers like this: